Home Inhoudsopgave

 

 

Concertagenda
Evenementen
Onze nieuwste CD
Live fragmenten
Leden
Vacatures
Repetitie
Historie
Links

Historie

Op 6 april 1977 is Fanfare 's Gravenhage opgericht welke al snel is omgedoopt in Muziekvereniging 's Gravenhage. De Muziekvereniging kende feitelijk twee orkesten: Dansorkest The Dancing Stars en Boerenkapel De Zwiebels. Korte tijd heeft er ook nog een dixielandorkest en een drive-in-disco bestaan. Vanaf 1984 wordt besloten om in plaats van als dansorkest als big band door het leven te gaan. In 1987 treedt de Big Band op bij het TROS Big Band Festival en verzorgt het een TV-optreden voor SKY Channel. In 1988 en 1989 wordt door de big band veelvuldig op de Olau Line van Vlissingen naar Sheerness gespeeld.

In 1991 besluiten het dansorkest en de boerenkapel ieder hun eigen weg te gaan. De band tusen beide orkesten is nooit helemaal verdwenen en beiden kunnen elkaar nog steeds goed vinden. Voor de big band is het geheel direct aanleiding geweest om op zoek te gaan naar een nieuwe naam: De SwingTime Big Band. Begin jaren negentig speelt de big band veel op de grotere evenementen in Den Haag en omstreken, zoals Swinging Scheveningen en Vlaggetjesdag. 1995 was het jaar van de grote herdenkingsfeesten in verband met 50 jaar bevrijding.

In de tweede helft van de jaren negentig maakt de band een zeer positieve muzikale ontwikkeling door hetgeen als hoogtepunt o.a. leidt tot een zeer goede prestatie in 1999 op het gerenommeerde Meer Festival in Hoofddorp.

Momenteel staat er met SwingTime Big Band een orkest dat enerzijds muzikaal technisch haar mannetje staat en anderzijds als muzikaal begeleider van feesten en evenementen een uitstekende prestatie levert, hetgeen zonder haar huidige en oud-leden nooit was gelukt.

 

Stuur mail aan info@swingtimebigband.nl met vragen of opmerkingen over deze web site.